Huurauto in de Algarve

Wil je tijdens je vakantie veel van de Algarve zien dan is een huurauto de ideale oplossing. Een huurauto in Portugal valt qua prijs erg mee, zeker als je deze ruim van tevoren boekt kunnen de kosten erg mee vallen. Heb je niet voor de hele vakantie een auto nodig dan kun je natuurlijk ook pas daar een auto huren. Het voordeel hiervan is dat je meer controle hebt over de auto die je meekrijgt en dat je vaak iets meer onderhandelingsruimte hebt.
Je doet er verstandig aan om een volledige verzekering te nemen want een groot deel van de wegen zijn slecht begaanbaar en een deuk of een kras heb je zo opgelopen. Dit lijkt in verhouding vaak aan de dure kant, maar kan je als er iets gebeurt veel geld schelen.

Wil je een auto huren aan de Algarve? Voorkom verrassingen ter plaatse en reserveer je huurauto aan de Algarve vooraf vanuit Nederland. Via internet kun je de verschillende prijzen, auto’s en voorwaarden met elkaar vergelijken. In 90% van de gevallen is vooraf reserveren vanuit Nederland ook goedkoper dan wanneer je ter plaatse een auto wilt gaan huren. Dit geldt vooral tijdens het hoogseizoen, zoals tijden de zomervakantie.
Vergelijk autohuurprijzen aan de Algarve en reserveer je auto direct online.

Autorijden in de Algarve

Autorijden in Portugal verschilt niet veel met autorijden in Nederland. Net als in Spanje en veel andere zuidelijk gelegen landen hebben de Portugezen net iets meer temperament dan wij en dat is dan ook vaak terug te zien in hun rijgedrag. Verder gelden er nog wat regels die wij niet kennen. Zo mag je bijvoorbeeld je auto alleen parkeren in de toegestane rijrichting.
Op de snelwegen geldt een maximum van 120 kilometer per uur. Op veel van de snelwegen is er permanente radarcontrole te vinden. Opvallend is dat veel van de agenten slecht Engels spreken. Tijdens ons bezoek aan de Algarve werden we eenmaal aangehouden. Toen de agenten ons niet uitgelegd kregen wat we fout hadden gedaan mochten we weer doorrijden.

Een huurauto is handig als je de Algarve wilt verkennen of om je in de buurt van je accommodatie te verplaatsen. Je kunt een auto per dag, voor een paar dagen of voor je hele vakantie huren. Het handigste en vaak ook goedkoopste is om je auto vooraf vanuit Nederland te reserveren. Dat kan bijvoorbeeld bij Easyterra, die de aanbiedingen van meerdere autoverhuurders aan de Algarve met elkaar vergelijkt. Zo kun je meteen zien waar je de beste prijzen voor je huurauto betaalt.

Tolwegen

Op verschillende trajecten, met name op de snelweg moet je tol betalen. De tol betaal je met behulp van een elektronisch betaalsysteem. In huurauto’s zit dit apparaat vaak gelijk ingebouwd, al laten ze je er wel extra voor betalen. Als je met je eigen auto naar de Algarve gaat dan zijn er een aantal opties. Als eerste kun je gebruik maken van Easytoll, je moet dan bij de Portugese grens jezelf registeren. Je creditcard wordt dan aan je nummerbord gekoppeld en de kosten worden automatisch verrekend. Wil je liever geen gebruik maken van je creditcard dan kun je een prepaid Toll Card kopen. Deze zijn te koop bij de meeste tankstations. De kaart moet je activeren door het sturen van een sms. Wil je voor een langere periode in Portugal verblijven dan is de goedkoopste manier om een zelf een tolkastje in je auto te leggen. De kosten hiervan bedragen 1,50 per week plus de tolkosten.